Blog

Labuť

Rozhovor s vizážistkou a stylistkou Lenkou, která radí ženám a dívkám, které se narodily s rozštěpovou vadou obličeje, jak zvolit vhodné líčení.

Představení J a L

J: Já Jana - Narodila jsem se s celkovým oboustranným rozštěpem. Trvalo mi dlouhá léta, než jsem se osmělila a přišla na ošetření pleti a než jsem se nechala nalíčit. Shodou okolností jsem se ocitla v Kosmetickém studiu u Lenky Daňové.

L: Lenka je kosmetička, vizážistka, členka Asociace vizážistů a stylistů České republiky. Je vystudovaná zdravotní sestra. Více jak 20 let provozuje kosmetické studio. Vzdělání si neustále prohlubuje a doplňuje. Získala prestižní certifikát vizážista a stylista. Má certifikáty například na líčení, barevnou typologii, make-up pro nevěstu, foto make-up, permanentní make-up.

fotografie po kosmetické úpravě pletiPoprosila jsem Lenku a požádala jí o rozhovor. Nad šálkem výborné kávy jsme se pustili do povídání.

J: Proč ses zaměřila na problematiku rozštěpu? V době, kdy je v kurzu přeměna tak zvaně „z káčátka v labuť“? Jsou toho plná média.
L: PRÁVĚ PROTO, že se pozornost soustředí na změnu „v labutě“. Nikde jsem se nestkala s vizážistkou nebo kosmetičkou, která by o tuto problematiku projevila zájem. Myslím si, že právě dívky a ženy s touto vadou si zaslouží, aby jim bylo věnováno alespoň minimum poradenství jak se líčit, na co je důležité se soustředit, co potlačit a co nezvýrazňovat.
J: Co tím myslíš?
L: Je třeba odpoutat pozornost od problému. Vytvořit dominantu někde jinde. V tomto případě bychom měli upoutat pozornost především k očím, dále pak k brýlím a k náušnicím.
J: Jsi si jistá, že ti tato prezentace jako vizážistce něco přinese?
L: Původně jsem, sice už je to dávno, zdravotní sestra. Dodnes cítím, že mě v práci kosmetičky provází i kus té zdravotnice. Nemusím se snažit, mám to v sobě nastálo. Proto bych ráda poradila dívkám a ženám, které neví jak se nalíčit, co vyzdvihnout a co potlačit.
J: Chtěla bys něco dodat na závěr?
L: Poděkovat ti Jani, za odvahu oslovit mě a přemluvit mě k rozhovoru, neboť jsem trémistka. Děkuji ti za souhlas s nafocením a zveřejněním fotek.

Pro všechny, které byste si chtěly pohovořit a potřebovaly poradit s líčením … jsme tady. Děkujeme všem, které zaujalo naše povídání. Přejeme úsměv na tváři. Jana a Lenka

© Jana Šibalová