Blog

Dobrovolník

Mám dnes svůj den. Dnes 5.12. je mezinárodní den dobrovolníků. Dobrovolnictví je činnost prováděná ve prospěch druhých. Moje dobrovolnictví je aktivita, kterou vykonávám od srdce a ze srdce, bez nároku na finanční odměnu. Co z toho mám? Mám dobrý pocit a úsměv na tváři i v srdci.

Zapojila jsem se do činnosti neziskové organizace Šťastný úsměv, z. s. a začala pracovat pro spolek. Sem tam něco napsat nebo pomoci. Najednou jsem zjistila, že mám lidem co říci. Došla jsem k poznání, že mě baví pomáhat druhým. Největší mojí motivací je dar, který jsem dostala do vínku při narození. Ano dar. Vrozenou vývojovou vadu rozštěp nazývám darem. Mám více důvodů, ani je nemohu všechny vyjmenovat, proč svůj rozštěp dnes vidím jinýma očima. Dal mi jedinečnost, dal mi možnost potkat nejrůznější lidi a spřátelit se. Dal mi možnost poznat mnoho profesí a nahlédnout do jejich skrytých zákoutí. Dal mi možnost osobního růstu nejen fyzického, ale i duchovního. Vždyť vám to říkám, rozštěp je dar. 

Dlouho jsem nevěděla, jak tento dar využít a jak si s takovým neobvyklým darem poradit. Dlouho jsem tápala a hledala svojí cestu. Najednou se něco stalo a připletlo se mi do cesty dobrovolnictví. Pomáhám druhým a jsem prospěšná svým příběhem.

Děkuji, že si mohu psát svůj blog. Děkuji Vám všem za Vaše milá slova. 

© Jana Šibalová