Blog

Má síla za slzami

Můj životní příběh inspiruje. Nechť můj příběh pomáhá dalším lidem. Je mi ctí být mezi inspirativními lidmi na FirstClass.

Můj příběh převyprávěl pro svůj FirstClass Petr Casanova. Nazval ho Jak přijmout vrozenou vadu, které se všichni vysmívají aneb O Tvé síle za slzami a můžete si ho přečíst.

"Žádná fyzická bolest se nevyrovná té psychické," říká padesátiletá Jana, která dobře ví, jak je dítěti s vrozenou vadou. Zažila to. Zažila posměch, šikanu i odtažitost vlastních rodičů. Zažila maminku, která šla při dalším těhotenství raději na potrat. "Nechci druhou takhle postiženou holčičku...," slyšela malá Jana.

Někdo vidí jen obličejový rozštěp. Já vidím i to, co je za ním skryto – to, co nepřeji žádnému dítěti ani dospělému. Rány, které nejsou vidět očima, protože bolí uvnitř. Rány způsobené lidskou lhostejností, zlomyslností i hloupostí.
Věnováno všem, kteří mají dlouhodobý mindrák pro svůj přirozený vzhled, a přitom si neuvědomují, jakým vzorem síly pro druhé mohou být. Od srdce, Petr Casanova

Co dodat? Děkuji.

Firstclass, inspirativní lidé, dne 28. 8. 2018 článek v původním znění, autor Petr Casanova si můžete přečíst na mém blogu zde

© Jana Šibalová